Economic and Financial Crimes Commission (EFCC) Recruitment 2020

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

EFCC Recruitment 2020 – The following vacancies exist in Economic and Financial Crimes Commission (EFCC)

Detective Assistant: This position is for O’ Level (SSCE) who are not expected to be more than 21 years.
Detective Inspector: This position is for applicants with National Diploma (ND) and National Certificate of Education (NCE) who are not expected to be more than 25 years.
Assistant Detective Superintendent: This position is for applicants with First Degree and Higher National Diploma(HND) who are not expected to be more than 27 years and must be single.

How To Apply For EFCC Recruitment 2020

Interested applicants are expected to submit:

Letter of Application to be addressed to: The Chairman, Economic and Financial Crimes Commission – EFCC, No. 5, Fomella Street, Off Adetokunbo Ademola Crescent, Wuse II, Abuja, Nigeria.
Credentials.
Attach a passport photograph to your application.
NOTE: Application is to be submitted physically at: any EFCC zonal office.

Addresses of EFCC offices across Nigeria:

i. ABUJA:
5 Fomella Street,
Off RockView Hotel
Wuse 2, Abuja

ii. LAGOS:
15A, Awolowo Road,
Ikoyi, Lagos.

iii. GOMBE:
No 4 EFCC Street,New GRA, Gombe

iv.. KANO:
2 Hajj Camp Road,
Kano

v. ENUGU:
Plot 106, Federal Government College Road,
Independence Layout,
Enugu, Enugu state.

vi. PORT HARCOURT:
6A Olumeni Street,
Old GRA, Port Harcourt.

vii. IBADAN:
16 Rev’d Oyebode Crescent,
Iyaganku G. R. A.,
Ibadan, Oyo State


EFCC Past Questions And Answers Sample

  1. Who formed the first political party in Nigeria?
    Answer: Herbert Macauly
  2. What was the first political party in Nigeria?
    Answer: Nigerian National Democratic party (NNDP)
  3. Who is the current presidentof Nigeria?
    Answer: Muhammadu Buhari
  4. Who is the current vice president of Nigeria?
    Answer: Yemi Osibajo
  5. What does the eagle in the Nigerian coat of arm represent?
    Answer: Strength
  6. What do the two horses on the Nigerian coat of arm represent?
    Answer: Dignity
  7. What was the black shield in the Nigerian coat of arm stand for?
    Answer: Nigerian’s fertile soil
  8. What does the white colour in Nigerian flag stand for?
    Answer: Peace
  9. What does the green colour in Nigerian flag represent?
    Answer: Forests and abundant natural wealth of Nigeria
  10. Nigeria is divided into how many geopolitical zones?
    Answer: Six (6) geopolitical zones
  11. What was the first capital city in Nigeria?
    Answer: Calabar
  12. What is the capital of Nigeria Now?
    Answer: Abuja
  13. Who is the current Nigerian Deputy Senate president?
    Answer: Senator Ike Ekweremadu
  14. What is the name of Nigerian senior national team in football?
    Answer: Super Eagles
  15. When did Nigerian Golden eaglets win the world under-17 FIFA world cup
    Answer: 1985, 1993, 2007, 2013
  16. Who was the first female vice chancellor in Nigerian university?
    Answer: Grace Alele Williams
  17. Who gave Nigeria her name:
    Answer: Flora Shaw
  18. Who designed the Nigerian flag?
    Answer: Michael Taiwo Akinkunmi
  19. Who was the first man to buy a car in Nigeria?
    Answer: Bob Jensen
  20. Who was the first woman to buy a car in Nigeria?
    Answer: Funmilayo Ransome Kuti
  21. Who was the first woman to drive a car in Nigeria?
    Answer: Funmilayo Ransome Kuti
  22. What is the first TV station in Nigeria?
    Answer: Western Nigerian Government Broadcasting Corporation (WNTV) in 1959
  23. When was Nigeria formed?
    Answer: 1914
  24. Where was crude oil first discovered in Nigeria?
    Answer: Oloibiri Oilfield, located in Oloibiri in Ogbia LGA of Bayelsa State
  25. Who was the first Nigerian to become a Noble Laureate?
    Answer: Wole Soyinka
  26. Who is the Nigerian current speaker of house of Assembly?
    Answer: Yakubu Dogara
  27. What is the premier university in Nigeria?
    Answer: University of Ibadan
  28. Who is the minister for education in Nigeria?
    Answer: Adamu Adamu
  29. Who is the current chief justice of Nigeria?
    Answer: Walter Onnogen.
  30. When did Nigeria have her independent?
    Answer: 1st October 1960
  31. When Nigeria did become a republic?
    Answer: 1st October 1963
  32. When was the first military coup carried out in Nigeria?
    Answer: 1966
  33. How many local Government do we have in Nigeria?
    Answer: 774
  34. Who is the first Nigerian president?
    Answer: Dr Nnamdi Azikiwe
  35. Who was Nigerian first executive president?
    Answer: Alhaji Shehu Aliyu Shagari
  36. Who was the Nigerian first prime minister?
    Answer: Abubakar Tafawa Balewa
  37. What is the largest continent in the world?
    Answer: ASIA with population of 3,641,000,000 while Australia & Oceania is the smallest continent
  38. What are the five Oceans in the world?

Answer: Pacific Ocean, Atlantic Ocean, Indian Ocean, Southern Ocean, Arctic Ocean

  1. What is the full meaning of UNICEF?
    Answer: United Nations International Children’s Emergency Fund
  2. Who is the current Senate President in Nigeria?
    Answer: Senator Bukola Saraki
  3. Which country’s flag is called the Union Jack?
    Answer: Great Britain
  4. When did Nigeria became a Republic?
    Answer: 1963
  5. What is centenary?
    Answer:100 years
  6. What is Nigeria?
    Answer:Nigeria officially the Federal Republic of Nigeria, is a federal constitutional republic comprising 36 states and its Federal Capital Territory, Abuja. Nigeria is located in West Africa and shares land borders with the Republic of Benin in the west, Chad and Cameroon in the east, and Niger in the north.
  7. Who won the 2015 Nigerian presidential general election?
    Answer: General Muhammadu Buhari.
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More